Ce am mai aflat despre Samsung Galaxy S5?

Ce am mai aflat despre Samsung Galaxy S5?

Indiferent dacă sunteţi sau nu un fan Samsung, este un terminal pe care piaţa pune incredibil de mare presiune şi despre care vreţi toate detaliile.

Galaxy-S5-new-concept 2014 lansare

Din istoria recentă, nici un telefon nu a fost sursa unui val atât de mare de zvonuri. Chiar dacă ipoteticele dispozitive Apple sunt parcă în permanenţă în centrul atenţiei, a reuşit să genereze valuri imense de interes, atât printre utilizatori, cât şi printre membrii presei de specialitate.

Am mai dezbătut şi în trecut posibilele specificaţii ale aparatului şi momentul lansării, care ar trebui să aibă loc în următoarea perioadă. Cu cât ne apropiem însă mai mult de anunţul oficial, aflăm noi elemente care au şanse mai mari să fie corecte.

Cel mai nou set de informaţii vine de la sud-coreenii KDB Daewoo Securities. Din „surse apropiate” de companie, ca de obicei, aceştia au afirmat că noul Galaxy S va fi construit fie în jurul unui procesor Snapdragon quad core la 2,5 GHz, fie al unui procesor ARM pe 64 de biţi dezvoltat intern de Samsung. Ca şi în trecut, vor exista două sau trei variante ale aparatului cu procesor diferit, în funcţie de piaţa căreia îi este destinat. Display-ul folosit va fi un AMOLED de 5,2 inci cu o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli. Cantitatea de memorie RAM va fi egală cu 3GB. Partea de captură va fi asigurată de o combinaţie dintre o cameră principală de 16 megapixeli şi una frontală de 3,2 megapixeli. Bateria va fi de 3200 mAh şi aparatul va fi disponibil în versiuni de 16, 32 sau 64GB. Galaxy S5 va fi primul telefon al companiei cu o carcasă aproape integral metalică.

În final, ni se reconfirmă că în prima jumătate a acestui an telefonul va fi lansat global, deşi sunt mari şanse ca anunţul efectiv să aibă în loc chiar în primul trimestru. Să vedem oare un Galaxy S5 chiar la Mobile World Congress, la Barcelona?

Citește și: