Cât de rău ne fură la spaţiu Samsung cu Galaxy S5?

Cât de rău ne fură la spaţiu Samsung cu Galaxy S5?

Deşi am dezbătut intens în trecut modul în care , cei de la Samsung parcă au depăşit orice limită în cazul .

Samsung Galaxy S5 stocare

Cei mai mulţi producători de terminale vând aparate cu 16, 32 sau 64 de GB de spaţiu. Aproape toţi evită să specifice ce procent din acel spaţiu este ocupat de sistemul de operare. Din experienţă, am ajuns să stabilesc o medie la aproximativ 10% din acel spaţiu pentru SO şi aplicaţii preinstalate, bloatware. În cazul iPhone 5S, sistemul iOS 7.0.4 ocupă aproximativ 2,4GB. În cazul Nexus 5, aceeaşi valoare se apropie de 3,8GB.

Samsung a anunţat ieri noul Galaxy S5. Cu toate că meritele aparatului reprezintă un subiect aprins de dezbateri, un singur lucru este clar: sud-coreenii s-au întrecut la capitolul spaţiu ocupat de bloatware. Dacă strângeţi bani şi, începând cu luna aprilie a acestui an, veţi reuşi să achiziţionaţi un Galaxy S5 de 16GB, în realitate, veţi avea disponibili doar 8GB de spaţiu. Cu alte cuvinte, 50% din spaţiu este ocupat de Samsung cu sistemul de operare şi diverse aplicaţii menite să vă facă viaţa mai uşoară. Cel puţin asta sper să se întâmple, ar fi păcat să aflăm că cipul de memorie folosit într-un S5 chiar este mai mic decât scrie pe cutie.

În concluzie, această informaţie este menită să vă motiveze să vă luaţi un Galaxy S5 cu 32GB de spaţiu sau să puneţi bani deoparte pentru un microSD de dimensiuni generoase. Într-o lume ideală, cei ca Samsung ar trebui să aibă decenţa să promoveze spaţiul disponibil pe aparatele pe care le comercializează, nu cred însă că acest lucru se va întâmpla vreodată.