Avem prea mult gunoi, îl ducem în spațiu și tragem în el cu lasere

Avem prea mult gunoi, îl ducem în spațiu și tragem în el cu lasere

E adevărat, avem prea mult gunoi, și aici mă refer la deșeurile pe care cei 7 miliarde de oameni le produc în fiecare zi. Așadar, cum scăpăm de el?

space-junk (1)

Ei bine soluția unora ar fi să îl ducem în spațiu și să tragem cu lasere în el până se dezintegrează. Bucățile care rămân se vor dezintegra automat când intră în atmosferă. Aceasta nu este ideea principală de la care a plecat compania Electro Optic Systems din Australia însă e probabil una din soluțiile mai viabile de a scăpa de deșeurile care nu se dezintegrează în mod natural nici într-o mie de ani. Ei s-au gândit în primul rând la pericolul pe care îl reprezintă rămășițele sateliților vechi și dezafectați care sunt încă în orbita pământului. Se estimează că există aproximativ 20.000 de astfel de obiecte în spațiu, oricare dintre ele putând lovi sateliții actuali sau stația spațială.

Aici intră in discuție laserele care vor fi amplasate la sol și care vor monitoriza cele mai periculoase obiecte pe care apoi le vor distruge. Ok, ideea nu e rea, însă trebuie avute în vedere orice fel de avion care trece la momentul respectiv prin zona în care sunt amplasate laserele, și apoi și puterea necesară pentru ca acestea să ajungă tocmai în spațiu, și acolo să își păstreze concentrarea pentru a putea distruge un obiect, fie el și de mărimea unei mingi de fotbal. Prabil specialiștilor le-a venit ideea după ce ai văzut cu sufletul la gură filmul Gravity. Cert este că această idee apare din ce în ce mai des în discuție, la fel ca și cea cu transportul deșeurilor în spațiu unde să fie distruse.

Etichete: