Automatic – gadgetul care are grijă de mașină ta ajunge și pe Android

Automatic – gadgetul care are grijă de mașină ta ajunge și pe Android

Dacă aveți un smartphone și o mașină, Automatic poate fi gadgetul potrivit pentru voi. E un device ce se conectează la o aplicație și vă spune cât consumați și vă dă sfaturi despre cum ar trebui să conduceți mai responsabil. Acum e și pe Android.

Automatic Link

Automatic Link a fost lansat anul trecut doar pentru iPhone-uri, la un preț de 99 de dolari. Folosește Bluetooth și e un pod între mașină, telefon și noi. Practic, monitorizează comportamentul mașinii și vă dă sfaturi. În funcție de cum conduceți vă spune să nu mai accelerați atât de puternic și câtă benzină consumați.

Ce aduce Automatic pentru Android?

Spre deosebire de versiunea de până acum, Automatic ne avertizează și are grijă de noi ca să nu ne luăm ochii de la drum. Automatic izolează mesajele, notificările și telefoanele primite în timp ce conducem. De asemenea, poate oferi un reply automat care să-i spună celui care ne caută că suntem la volan.

Automatic intră în același port de diagnoză pe care-l folosesc mecanicii la service, în apropierea volanului. Știe când frânăm prea puternic, când conducem prea rapid și când accelerăm. La finalul oricărui drum cu mașina, Automatic ne oferă un scor, pentru a vedea cât de bine ne-am descurcat.

Automatic e foarte folositor și în momentul când suntem într-un accident. Simte evenimentul brusc și trimite o alertă către autoritățile responsabile și poliție. În plus, vă trimite notificări pe telefon despre problemele pe care le are mașina voastră pentru a ști dacă trebuie să vă duceți în service. Dacă sunteți în parcare la mall și nu mai știți unde ați parcat mașina, puteți să folosiți aplicația.

Automatic pentru Android poate fi descărcat aici. 

Automatic pentru iOS e disponibil în AppStore de ceva vreme. 

Dacă vreți să cumpărați Automatic, noi nu vă recomandăm site-ul lor oficial, care nu face livrări în România. Dar puteți să vă duceți pe Amazon. Nu e singura aplicație de acest fel disponibilă, iar gadgeturi asemănătoare pot fi cumpărate la prețuri mai mici. Cu toate acestea, e un device complet.

Citește și: