Audi dezvoltă mașina care comunică direct cu semafoarele

, 13 Ian, 17:55

Toți cred că ați întârziat la un moment dat la serviciu sau la o întâlinre, iar asta pentru că ați prins toate semafoarele roșii pe drum. Audi are o soluție pentru această problemă.

Audi

Soluția este interconectarea sistemului de navigație al automobilului, Audi în cazul de față, cu semafoarele din oraș. Astfel, mașina ar putea detecta timpul până când cel mai apropiat semafor pe direcția de mers, își schimbă culoarea, iar șoferul poate lua o decizie din timp, pentru a încetini, sau pentru a alege o altă rută dacă de exemplu știe că semaforul respectiv își menține poziția mai mult timp. Acest sistem ar fi un plus mai ales în ideea de a evita accidentele din trafic. Momentan tehnologia este în dezvoltare și se efectuează o mulțime de teste reale în acest sens.

Traffic Light Assist funcționează cu ajutorul GPS-ului, și are acces la controlul semafoarelor din trafic. De îndată ce aceste două sisteme sunt legate, o notificare apare pe bordul mașinii, care afișează informația semaforului spre care se îndreaptă șoferul. Testarea se face deja în diverse orașe din întreaga lume, pentru a obține informații relevante ce depind și de stilul de condus din mai multe locații de pe glob.

Totuși, o lansare globală a acestui sistem nu va avea loc prea curând, diferitele autorității fiind sceptice referitor la implicațiile acestuia. Mulți sunt de părere că șoferii ce beneficiază de acest sistem ar putea profita, și accelera pentru a prinde următorul semafor pe verde.

Ideea pare foarte interesantă, însă înțeleg de ce autoritățile sunt îngrijorate în ceea ce privește implementarea ei la scară largă.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail