Aston Martin experimentează ideea de panouri solare pe mașină

Aston Martin experimentează ideea de panouri solare pe mașină

Producătorul britanic de automobile, Aston Martin, are o istorie destul de vastă pe segmentul de curse auto, iar modelele deja existente se pot lupta cot la cot cu orice supercar.

Aston Martin Solar

Recent, Aston Martin a anunțat un parteneriat cu Hanergy Global Solar Power & Applications Group din care reiese faptul că se vor instala o serie de panouri solare pe acoperișul automobilului Vantage GTE, pe care îl vom vedea în acțiune în cadrul Campionatului World Endurance.

Aceste panouri solare nu vor fi folosite pentru a propulsa mașina sau a îi oferi un plus de performanță și viteză, și nici pentru a alimenta sistemul de asistență hibridă. Panourile vor fi folosite doar pentru a menține mașina la o temperatură suportabilă, alimentând sistemul de aer condiționat al acesteia. Este cunoscut faptul că aerul condițional are un efect asupra performanței motorului atunci când este pornit, acest efect fiind și mai pronunțat în cazul unei zile întregi de funcționare, sub un soare puternic. Folosirea panourilor solare pentru a alimenta aerul condiționat este o idee interesantă cu care Aston Martin dorește să ofere condiții mai bune pentru șoferul mașinii fără a afecta performanțele acesteia.

Echipa speră să instaleze acest sistem pe Vantage GT3 V12 și pe Vantage GT4 V8, cele două mașini pe care Aston Martin le oferă echipei ce va concura în cadrul acestei competiții. Ar fi interesantă o astfel de perspectivă și pentru mașinile consumatorilor de rând, mașina având astfel posibilitatea să fie răcită și cu motorul oprit, lucru foarte util mai ales într-o zi de vară.

Citește și: