ASRock vine cu o serie nouă de plăci de bază pentru Intel

ASRock vine cu o serie nouă de plăci de bază pentru Intel

Intel are o serie de lansări planificate pentru acest an, pe lângă seria nouă de procesoare cu nume de cod Broadwell. Vorbim acum de noile plăci de bază ASRock.

ASRock Intel

Plăcile de bază de la producătorii ce colaborează cu Intel au început să își facă așadar apariția, iar unul dintre producători este ASRock. Noile plăci de bază din noua serie dispun de o gamă de facilități interesante care se pliază atât pe cererile entuziaștilor, cât și pe necesitățile consumatorului de rând.

Un element pe care s-a axat producătorul a fost reducerea temperaturii de funcționare a VRM-ului și creșterea eficienței acestuia cu până la 70%, folosind componente mai calitative. Același lucru se întâmplă și cu condensatoarele solide de pe placa de bază, care au acum o durată de viață de până la 12.000 ore.

Socket-ul M.2 pentru SSD-uri ultrarapide este și el prezent pe noile plăci cu suport pentru procesoarele Intel. Prin montarea unui SSD pe acest conector, viteza de transfer de 6 Gbps aferentă standardului SATA 3, poate fi depășită fără nici un fel de probleme, și se poate ajunge și la 1 GB/s. Conectorul suportă toate standardele de dimensiuni pentru SSD-urile M.2, și anume 42 mm, 60 mm, 80 mm și 110 mm.

Placa de sunet internă a primit și ea un set noi de condensatori care ajută la reducerea zgomotului de fond prezent pe controllerele audio onboard. Pe partea de rețelistică se folosește tehnologia Killer E2200, practic reprezentată printr-un cip de rețea ce scade semnificativ latența conexiunii de internet.

Un alt element interesant îl reprezintă radiatoarele din aluminiu, supradimensionate, pentru chipset și VRM-uri, care nu necesită o răcire activă.

ASRock Intel 1A

ASRock Intel 2