Apple Watch Edition – preț prohibitiv de 5.000 de dolari?

Apple Watch Edition - preț prohibitiv de 5.000 de dolari?

Nu se cunosc momentan, pentru , preţurile pentru toate variantele, context în care, foarte mulţi analişti s-au aruncat la pronosticuri.

apple-watchedition

Apple Watch este un gadget atractiv. A fost pentru mai bine de un an subiectul unui număr imens de zvonuri, doar ca săptămâna trecută existenţa sa să fie confirmată de Tim Cook pe scena conferinţei din San Francisco. Deşi a fost detaliat atât pe scenă printr-o demonstraţie live cât şi printr-un clip de 10 minute pe care îl puteţi urmări oricând pe YouTube, există în continuare multe întrebări pe marginea sa. Cea mai importantă caracteristică, care ar putea deveni cu uşurinţă un handicap major, este autonomia. De asemenea, preţul este vital pentru popularitatea unui astfel de dispozitiv. Dacă despre baterie nu s-a făcut nici o menţiune, despre preţ, ştim totuşi că cea mai ieftină variantă va porni de la 350 de dolari.

Problema este că au fost detaliate trei tipuri de ceasuri inteligente Apple Watch, cu o configuraţie hardware identică, dar realizate din materiale complet diferite. Preţul de 350 de dolari este pentru cea mai ieftină variantă, realizat dintr-o combinaţie de aluminiu şi sticlă – . John Gruber, un analist cu experienţă în pronosticuri legate de Apple, crede că preţurile pentru celelalte variante de smartwatch-uri anunţate acum o săptămână cresc exponenţial faţă de varianta sport. Pentru modelul realizat din oţel inoxidabil şi protejat cu cristal safir, Gruber se aşteaptă la 1000 de dolari.

Cea mai impozantă variantă dintre cele trei este Apple Watch Edition, o creaţie promovată ca fiind realizată din aur de 18 karate. Pentru aceasta din urmă, acelaşi analist se aşteaptă la fabuloasa sumă de 5000 de dolari. Dacă se dovedeşte a fi adevărat respectivul pronostic, dispozitivul din imaginea de mai sus s-ar putea număra în top 3 – cele mai scumpe creaţii Apple din toate timpurile.

John Gruber a menţionat că pleacă de la premisa că Watch Edition este creat din aur masiv de 18 karate, tratat pentru sporirea anduranţei. Nu este poleit cu aur. Mai mult decât atât, cei care l-au ţinut în mână în cadrul evenimentului Apple au confirmat greutatea sa ca fiind mult mai mare decât a celorlalte variante. Din acest motiv, este aproape sigur că preţul va fi complet inaccesibil, indiferent cât de atrăgător este rezultatul final.

Etichete: