De câţiva ani, Apple Maps trimite posesorii de iPhone pe o stradă înfundată
Cu toate că greşelile din Apple Maps nu reprezintă o noutate, cele mai multe dintre ele au fost remediate la scurt timp după prima sesizare.
Chiar şi după câţiva ani de funcţionare, soluţia cartografică a celor de la Apple continuă să aibă câteva minusuri semnificative.
Cea mai recentă atestare a scăpărilor din aplicaţia Maps preinstalată pe orice iDevice vine de la o bătrânică din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Din momentul în care Apple Maps a intrat în funcţiune, aproximativ un an şi jumătate, toţi pasionaţii de ski care erau în căutarea obiectivului Roundtop Mountain ajungeau inevitabil la o bătrânică a cărei casă se afla în capătul înfundat al străzii Beaver Creek Road. Deşi întreaga poveste este detaliată în clipul de mai jos, cred că nici unul dintre noi nu înţelege frustrarea respectivei persoane care trebuie de câteva ori pe zi să iasă în faţa casei pentru a oferi informaţii de ghidare turiştilor. Într-un interviu pentru televiziunea locală WGAL, Judy Saltsburg a povestit destul de afectată, că printre activităţile sale zilnice intră direcționarea celor care se opresc în faţa casei ei.
Deşi era foarte uşor de găsit vinovatul în Apple Maps, partea drăguţă este că doamna Saltsburg a auzit deja de prea multe ori acelaşi argument încât să mai cerceteze problema. ,,Aplicaţia mea spune că acesta este drumul către Roundtop”, asta afirmau şoferii, care erau parcă imuni la faptul că au ajuns la capătul unui drum înfundat.
Parea interesantă este că respectivul drum este marcat regulamentar ca fiind înfundat şi nişte semne improvizate adresează exact problema cu Roundtop Moutain. Se pare însă că foarte mulţi au mai multă încredere în Apple decât în nişte semne de circulaţie puse acolo de o instituţie publică. Cum era de aşteptat, gigantul din Cupertino a fost contacat în numeroase rânduri pentru remedierea situaţiei, dar au fost imuni la sfaturi într-un mod similar cu şoferii din povestea noastră.