Advanced Tactics pregătește drone de transport de capacitate mare

Advanced Tactics pregătește drone de transport de capacitate mare

Segmentul militar are desigur o gamă largă de ”jucării”, printre care se numără și o serie de drone cu un scop precis. Black Knight de la Advanced Tactics este o astfel de dronă, creată cu scopul transportului de materiale.

Advanced Tactics Drone

Drona Black Knight de la Advanced Tactics este un fel de ”transformer”, în sensul că se poate deplasa atât pe teren accidentat, condusă de un șofer, dar și poate și zbura, având montate 8 motoare cu elice pe partea superioară. În cadrul testelor, drona se poate susține în aer la o înălțime de 3 metri, o limită impusă pentru siguranță, momentan. A existat și un pilot care controla mașinăria de la distanță, însă decolarea și planarea au fost lăsate în seama echipamentelor automate.

Drona este momentan într-un stadiu incipient de dezvoltare și nu se știe dacă va rămâne cu design-ul actual.

Ideea acestui proiect este aceea de a crea un produs hibrid, care poate transporta până la 300 de kilograme de materiale, plus un șofer, pentru orice eventualitate. Aceasta poate fi dotată cu motoare mai puternice și va putea căra până la o tonă de materiale pe distanțe lungi.

Autonomia dronei Advanced Tactics este momentan de doar 30 de minute, însă inginerii care au proiectat-o vor să o dezvolte în așa fel încât să poată sta în aer nu mai puțin de 19 ore, asta dacă luăm în calcul doar greutatea ei fără nici un fel de încărcătură. Mai jos aveți clipul înregistrat în timpul testelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI