Adăugare diacritice automat. Siteuri şi softuri care vin în ajutor

Adăugare diacritice automat. Siteuri şi softuri care vin în ajutor
adaugare automata diacritice campanie
Adăugare diacritice automat. Siteuri şi softuri care vin în ajutor

Recomandăm două siteuri şi un soft pentru adăugare diacritice automat. Toate te scutesc de adăugarea manuală de diacritice în textele tale.

În fiecare an, perioada lucrărilor de licenţă şi a referatelor de tot felul este momentul în care o mulţime de utilizatori dau buzna pe internet pentru a căuta un editor de text care pune automat diacritice.

Ne-am gândit să venim în întâmpinarea celor interesaţi de adăugarea automată de diacritice cu acest articol, în care prezentăm două moduri de a converti textele: un soft care trebuie descărcat şi două site care oferă un astfel de serviciu.

Adăugare diacritice automat – Unelte online

Primul site este diacritice.com şi adaugă automat diacritice unui text de maximum 3.000 de caractere. Desigur, puteţi să modificaţi un text mult mai mare, dar trebuie să îl „spargeţi” în bucăţi de maximum 3.000 de caractere.

Acolo unde siteul are dubii în privinţa formei pe care ţi-o doreşti (exemplu: fereastra/fereastră), cuvântul este marcat grafic şi eşti invitat să alegi forma dorită. Siteul de adăugare automată de diacritice este public încă din 2007. Al doilea site pe care îl recomandăm este diacritice.opa.ro.

Adăugare diacritice automat – Softul AutoCorect

Softul de adăugare diacritice automat poartă numele AutoCorect, este gratuit şi disponibil pe siteul softset.ro. Programul adaugă, în doar câteva secunde, diacritice unui text de peste 100 de pagini. Softul merge în sistemele de operare Windows 2000 Windows NT, Windows Xp, Windows Vista, Windows 7 şi suportă diverse tipuri de fişiere (DOC Word Office 97-2002, RTF, SUB, SRT, TXT, HTML, UTF-8, UTF-16).

Pentru ca totul să meargă bine, trebuie să aveţi 225 MB RAM liberi şi un procesor mai mare de 500MHz. Pe lângă adăugarea automată de diacritice, softul poate fi folosit şi pentru corecţii ortografice şi de punctuaţie.

Interesant este că autorii softului au decis să pună la dispoziţia utilizatorilor, pe lângă varianta contemporană, cu regulile ortografice în vigoare, şi o versiune care corectează după versiunea clasică, adică după regulile ortografice anterioare anului 1993, când Academia Română a decis revenirea la grafia cu  în loc de Î în interiorul cuvintelor (excepţie fac literele de după un prefix, ca în exemplul: neînfricat) şi la formele sunt, suntem, sunteţi în loc de sînt, sîntem, sînteţi.

Citește și:
Etichete: