17 apr. 2014 | 14:20

Abilităţile de captură ale Lumia 1020 au fost folosite într-un documentar [VIDEO]

TEHNOLOGIE
Abilităţile de captură ale Lumia 1020 au fost folosite într-un documentar [VIDEO]

Deşi are deja o vechime pe piaţă, continuă să fie favorizat de cei care îşi doresc un smartphone capabil de capturi impresionante.

Nokia-Lumia-1020-diving-mission documentar subacvatic

Lumia 1020 este un smartphone foarte atractiv pentru cei care îşi doresc un telefon bun cu o cameră spectaculoasă. Are deja mai bine de un an pe piaţă şi continuă să fie singurul telefon cu o cameră principală de 41 de megapixeli. În plus, pentru amatorii de fotografii de calitate, acest model dotat cu tehnologia PureView este capabil chiar să salveze fişiere în format necomprimat – RAW.

Nu se poate compara la capitolul specificaţii hardware cu cele mai noi vârfuri de gamă cu Android, dar ce e al lui e a lui. În plus, cine ştie, poate odată cu lansarea noilor versiuni de Windows Phone, Nokia va simţi nevoie să reinventeze acest model cu un procesor mai puternic, un display mai atrăgător, o carcasă mai compactă şi exact acelaşi senzor.

În acest caz particular, pentru a atesta calitatea hardware-ului Nokia, un grup de cercetători conduşi de Fabien Cousteau au decis să folosească 1020 pentru a imortaliza o incursiune foarte impresionantă în adâncurile oceanului. Misiunea respectivă poartă numele de Mission 31 şi are ca scop petrecerea sub apă a unei valori fabuloase de 31 de zile de către Cousteau şi echipa sa. În teorie, acel număr de 31 de zile este cu o zi mai mare faţă de recordul stabilit de bunicul lui Cousteau în 1963.

Pentru ca Lumia 1020 nu a fost niciodată un telefon rezistent la apă, fascinaţia mea majoră cu acest documentar vizează echipamentele de protecţie folosite. Cel mai probabil, după terminarea evenimentului, sunt mari şanse să fim bombardaţi în magazine cu exemplare ale carcasei ce a îmbrăcat smartphone-ul cu Windows Phone.

În final, există şi un concurs construit în jurul evenimentului Mission 31 powered by Nokia Lumia. Pentru mai multe detalii, accesaţi această pagină de Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele