21 mart. 2013 | 16:20

YouTube ajunge la un miliard de utilizatori pe luna

ACTUALITATE
YouTube ajunge la un miliard de utilizatori pe luna

YouTube a anuntat ca a ajuns sa aiba mai mult de un miliard de utilizatori unici pe luna.

YouTube

In ultimii opt ani, YouTube a crescut constant ajungand astazi sa se laude cu peste un miliard de utilizatori unici care viziteaza site-ul in fiecare luna. Poate ca numarul in sine nu pare atat de iesit din comun avand in vedere notorietatea de care se bucura site-ul de video sharing. Probabil ca explicatiile date de echipa YouTube formeaza o idee ceva mai exacta asupra acestei reusite.

YouTube Trafic

Practic una din doua persoane care intra pe internet viziteaza constant YouTube-ul, mai mult audienta site-ului este egala cu cea a 10 Super Bowl-uri americane. Cei de la Google continua seria comparatiilor spunand ca daca audienta YouTube-ului ar forma un stat, ar fi al treilea ca marime din lume, dupa China si India. Fata de anul trecut comunitatea a crescut enorm, de la 800 de milioane, cu aproximativ 25%. Daca ar fi sa contorizam activitatea celor un miliard de utilizatori, acestia vizioneaza peste 4 miliarde de ore de continut video pe luna si peste 72 de ore sunt incarcate in fiecare minut. Partea cea mai interesanta consta in faptul ca 70% din traficul YouTube-ului provine din afara SUA.

Fara indoiala YouTube-ul va continua sa creasca atata timp cat tot mai multi oameni au acces la internet si majoritatea dintre acestia stau tot mai putin in fata televizoarelor, iar platforma celor de la Google poate fi folosita atat pentru entertainment dar si ca sursa de informatii de ultima ora.