Yahoo incepe sa calculeze riscurile legate de reciclarea ID-urilor

, 21 Iun, 09:12

Nu a trecut mult timp de la legat de reciclarea ID-urilor de Yahoo nefolosite timp de o perioada foarte lunga de timp.

yahoo mail conturi ID securitate

La aproximativ o saptamana dupa ce ca va elibera ID-urile celor care nu le-au mai folosit de peste 12 luni, au inceput sa apara intrebarile de securitate. Astfel de practici, care la prima vedere fac un bine comunitatii, in realitate pot avea repercusiuni grave.

Prin faptul ca se vor putea face noi conturi de Yahoo in locul unor conturi care nu au mai fost accesate de aproximativ un an, nu este exclus ca unii pasionati de furt de identitate sa profite de o eventuala confuzie. Cel mai banal scenariu implica faptul ca puteti folosi un nou cont de mail creat in respectiva perioada pentru a afla o parola de Gmail pe un cont similar. Pentru ca multi utilizatori ai serviciului de posta electronica de la Google au optat sa-si recupere parola printr-o adresa de Yahoo, din cateva incercari, cineva va poate accesa contul.

Incercand sa calmeze spiritele, Dylan Casey de la Yahoo a afirmat ca gigantul pe care il reprezinta a luat in calcul majoritatea scenariilor descrise de jurnalisti si, in consecinta, a urmat toti pasii necesari pentru a preveni eventualele situatii neplacute. In primul rand, a facut publice datele unui studiu recent care spune ca doar 7% din conturile ce urmeaza sa fie sterse sunt asociate unor alte conturi de email. In rest, aceleasi conturi cu cele de mail sunt folosite exclusiv pentru accesarea altor servcii Yahoo.

In timpul liber, Yahoo incearca sa colaboreze cu Google, Amazon si alti operatori de internet tocmai pentru a preveni cazuri mai dese sau mai rare de furt de identitate. Pentru ca nimic nu este perfect in lumea internetului, acelasi Casey, fara nici o emotie, a afirmat: „Nimeni nu poate promite cu precizie 100% ca nimic nu se va intampla”. Pana cand inevitabilul va avea loc, insa, Yahoo merge pana in panzele albe in speranta sa evite eventualele experiente neplacute.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Chestia asta se rezolvă uşor în stilul platformelor de blogging (şi nu numai): trebuie să treacă o perioadă înainte ca un nume disponibilizat să devină iarăşi folosibil. Ca atare, „proprietarul” primeşte un termen de X săptămâni/luni să-şi reia contul, abia apoi pierzându-l definitiv.

Oricum, furtună într-un pahar de apă. Vrei adresă de mail care-i sigur a ta pentru totdeauna? Îţi faci pe serverul propriu, şi sigur n-o şterge nimeni de acolo 😉

cum este posibil ca cineva sa se foloseasca de datele personale cu ajutorul unor cookiuri malitioase sa-ti publice id-ul pe net doar pt ca ai navigat pe citeva siteuri (exemplu: id-uri-fete.net sau vipid.ro) sa le fie rusine si nu am conturi pe asa ceva poate o sa ma credeti o proasta dar nimic nu e sigur pe internet sa nu mai spun de facebook(adica eu ma duc imi depun cv-ul la 5 firme pt angajare si imi spun ca sint prea buna pt ei din cauza ca am postat pe facebook citeva poze deochiate)

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail