X-COM: Enemy Unknown anuntat pentru Mac si iOS

X-COM: Enemy Unknown anuntat pentru Mac si iOS
Cătălin Nițu
Cătălin Nițu
11:20 25.03.2013

X-COM: Enemy Unknown a fost unul dintre cele mai apreciate jocuri de anul trecut, insa 2K Games si Firaxis considera ca un numar mai mare de jucatori ar putea sa se bucure de acesta. Astfel, 2K a anuntat la PAX East faptul ca va porta jocul atat pe Mac OS X, cat si pe iOS.

X-COM Enemy Unknown

In timp ce o varianta pentru computere Mac nu pare este foarte greu de dezvoltat, portarea jocului pe iOS poate ridica mai multe intrebari. In ultima vreme am tot vazut jocuri lansate initial pe PC-uri sau console, care au ajuns ulterior pe iOS, insa era vorba despre titluri mai putin complexe, sau care foloseau un motor grafic 2D. Firaxis asigura fanii ca intregul X-COM: Enemy Unknown se va regasi pe iPad si iPhone, iar fiecare varianta a jocului va primi propria interfata, adaptata marimii ecranului. In timp ce diferentele fata de varianta originala vor fi minime in termeni de continut, grafica probabil va suferi un mic downgrade, pentru a rula in parametri optimi pe platforma mobila.

Transpunerea jocului de pe PC pe tablete si telefoane este posibila in acest caz datorita motorului grafic Unreal 3, care ofera suport pentru toate sistemele de operare. Sunt curios insa cat spatiu va ocupa jocul, intrucat varianta de PC se apropia de 20 GB, iar cea de console avea minim 6-7 GB. Pe langa jocul original, varianta de iOS va include si pachetul DLC Elite Soldier, insa nu si Slingshot pack.

X-COM: Enemy Unknown se va lansa pe Mac OS X pe 24 aprilie, iar in aceasta vara vom putea sa il luam cu noi la purtator pe dispozitive Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI