Windows 8 se chinuie in continuare sa castige adepti

Windows 8 se chinuie in continuare sa castige adepti

Un studiu recent a celor de la Net Applications creeaza o imagine foarte sumbra asupra popularitatii ultimului sistem de operare Microsoft Windows 8.

Windows 8 cota de piata studiu

Windows 8 ruleaza fara probleme pe desktop-uri, notebook-uri, tablete si dispozitivele hibride, motiv pentru care te-ai fi asteptat sa ia cu asalt piata. Din pacate, cifrele infatiseaza alta realitate.

Graficul de mai sus este rezultatul unui studiu realizat de Net Applications, o companie care isi bazeaza informatiile pe traficul de internet global realizat de pe sisteme cu arhitectura X86. La aproximativ 6 luni de la lansarea oficiala a ultimului OS Microsoft, Windows 8 este instalat pe 3,17% din sistemele conectate la internet. Aceasta cifra in sine nu arata foarte rau, mai ales daca o comparam cu cele 2,79 procente din luna februarie a acestui an. Problema este ca pana si Windows Vista, care a fost recunoscut ca un esec major din partea Microsoft, are 4,99 procente. Sa nu mai spunem de Windows XP, un sistem de operare lansat in urma cu 12 ani si ale sale 38,73 procente din piata.

Singura victorie inregistrata de Windows 8 este in fata ultimului OS X 10.8. Lansat cu cateva luni inainte de Windows 8, OS X Mountain Lion a fost un succes enorm dupa standardele Apple. In comparatie insa cu OS-ul celor de la Microsoft, Apple mai are mult de lucru pana sa castige in cursa popularitatii sistemelor de operare.

As vrea sa fiu optimist in privinta Windows 8. In ultimele luni insa, foarte multe personalitati din domeniul IT au afirmat raspicat ca Windows 8 nu a oprit scaderea vanzarilor de PC-uri.

Citește și: