Viziunea lui Samsung pentru Smartphone-ul viitorului [+VIDEO]

Viziunea lui Samsung pentru Smartphone-ul viitorului [+VIDEO]

Samsung are o serie de concepte interesante de smartphone-uri, idei care probabil nu vor vedea lumina zilei in urmatorii doi ani.

 concept samsung foldablesmartphone

Pana atunci insa produicatorul le prezinta la diverse conferinte de presa mai restranse, de unde altii le filmeaza si le posteaza pe internet. Chiar daca nu este postat cu acordul lui Samsung, clipul de mai jos a fost inregistrat in cadrul unei prezentari ceva mai exclusiviste, in cadrul conferintei MobileBeat 2013, si pare sa reprezinte viziunea producatorului vis a vis de un nou produs din seria Galaxy. Asa cum am observat si la Samsung Galaxy S4, se pune din ce in ce mai mult accentul pe partea de detectare a semnelor vitale ale utilizatorului si pe comunicare a acestora direct catre medic. Ideea nu este deloc noua, insa pana acum producatorii au incercat sa o integreze in diverse alte modalitati: ceasuri, bratari, lucruri care nu sunt atat de folosite precum este telefonul mobil, pe care sa fim sinceri, il luam cu noi chiar si in pat.

Totusi contrar asteptarilor unor zvonuri, telefonul nu dispune de un display flexibil, ci mai degraba de unul curbat, caruia i se ataseaza pe fiecare parte cate un display mai ingust care are si rolul de protectie atunci cand este inchis. Samsung propune pentru acest model folosirea unui display cu o tehnologie numita Photonic Crystal Actuator, care va ajuta la cresterea vizbilitatii la exterior si va avea un consum foarte redus de energie. Senzorul prin care telefonul preia informatiile despre starea utilizatorului va fi un „bandaj” fara adeziv ce va transmite wireless catre telefon toate informatiile preluate.

Citește și: