USB 3.0 isi dubleaza viteza incepand cu 2014

, 07 Ian, 17:00

USB 3.0 se pregateste de o noua versiune care promite dublarea vitezei si pastrarea compatibilitatii cu device-urile USB 2.0.

USB 3.0 Superspeed

In cadrul CES 2013, oficiali ai „USB 3.0 Promoter Group” au anuntat ca se lucreaza la un nou standard USB 3.0 SuperSpeed care urmeaza sa fie finalizat pana cel tarziu la jumatatea lui 2014.

Noul USB 3.0 va imbunatati considerabil viteza transferurilor de date ajungand pana la 10Gbps. Device-urile vor fi perfect compatibile cu hub-urile existente de 5Gbps si 10Gbps si chiar cu mai vechiul standard USB 2.0.

Companii precum Microsoft si Intel s-au aratat interesate de noul standard, urmand sa sustina introducerea acestuia pe scara larga imediat dupa finalizarea etapelor de dezvoltare.

Nu putem decat sa salutam o asemenea initiativa de eficientizare si imbunatatire a transferului de fisiere, mai ales ca pe masura ce asistam la evolutia sistemelor multimedia (Full HD, 3D, 4K) nevoia de stocare si transfer cat mai rapid a datelor, creste pe zi ce trece.

 

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail