17 apr. 2013 | 11:00

Un episod din Bioshock Infinite a facut un „crestin” sa-si ceara banii inapoi

ACTUALITATE
Un episod din Bioshock Infinite a facut un

Un joc complex cu mai multe straturi ale povestii, a fost considerat in egala masura un shooter si o forma de protest asupra politicii actuale.

bioshock infinite baptism refund botez returnare

. Este un joc special realizat in cativa ani cu scopul de a calca cum se cuvine pe urmele primului joc din serie. Din pacate, un episod din noul joc a ofensat atat de tare un gamer incat acesta si-a cerut banii inapoi.

In contextul in care jocurile recente sunt din ce in ce mai ofensatoare la adresa valorilor intelectuale ale jucatorilor, mi se pare incredibil ca mai exista secvente din povestea unui joc care sa dezguste sau sa supere pur si simplu un jucator. Cu toate acestea, Breen Malmberg si-a primit inapoi banii cheltuiti prin Steam, pe jocul lansat in urma cu trei saptamani. Declarat crestin convins cu principii foarte stricte vizavi de religia sa, Malmberg l si si-a cerut drepturile dupa o secventa destul de apropiata de inceputul jocului.

Daca ati urmarit firul epic al povestii din Infinite ati fi aflat ca actiunea se petrece in mare parte intr-un oras plutitor intitulat Columbia. In faza suparatoare, premergatoare intrarii in respectivul oras, Booker, personajul principal este obligat sa se boteze in numele unui Dumnezeu din joc pentru a trece mai departe in aventura. Justificand ca in nici un trailer, preview, captura de ecran sau material promotional secventa cu botezul nu a fost inclusa, Breen si-a cerut inapoi banii pe joc si i-a si primit in scurt timp de la inregistrarea sesizarii.

Desi au mai existat jucatori care si-au cerut in ultimii ani banii inapoi, acesta este un caz unic prin prisma faptului ca gamerul a fost ofensat de continutul din joc. Dubios mi se pare faptul ca magia, macelul si secventele de agresivitate extrema din Bioshock Infinite nu au fost impotriva principiilor sale religioase, doar botezul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele