Ultrabook-ul viitorului vine de la Fujitsu cu o rezolutie de 3200 x 1800

Ultrabook-ul viitorului vine de la Fujitsu cu o rezolutie de 3200 x 1800

Cand te astepti mai putin, companii mai putin recunoscute ca lideri in domeniu, , reinventeaza conceptul de ultrabook printr-un panou  revolutionar.

fujitsu lifebook uh90 3200 x 1800 pixeli

UH90 este numele celui mai nou si primul creat de compania japoneza cu procesor Intel Haswell. Este cel mai subtire din lume, dupa spusele producatorului, la 15,5 milimetri. La doar 14 inci, cu un bezel ultra subtire, noua creatie a celor de la Fujitsu este cu cativa milimetri mai mare decat MacBook Air-ul de 13 inci al celor de la Apple.

Highlight-ul acestui model este dat de rezolutia remarcabila de 3200 x 1800 pixeli. In contextul in care vorbim de un panou high end de tip IGZO de la Sharp, este evident ca densitatea de pixeli de 262 ppi, combinata cu un contrast de invidiat si o putere luminoasa remarcabila reusesc fara probleme sa nu te lase sa uiti ca ai o bijuterie in fata. Acesta detine o baterie de de 45 W/h, iar primii utililizatori vor avea probabil un motiv de bucurie supllimentar. Are o autonomie spectaculoasa, de genul 11 ore, datorata in parte calitatii constructiei si schimbarilor tehnologice integrate in arhitectura Haswell. Procesorul intern este un Core i5 – 4200U tactat implicit la 1,6 GHz, cu un Intel Turbo Boost la 2,6 GHz. Placa video de la baza acestei configuratii este un IGP modern Intel HD Graphics 4400.

Pe lateral, UH90 are doua porturi USB 3.0, un port HDMI compatibil 4K, un cititor de card-uri SD, un miniDisplay Port si un port ethernet mai compact decat de obicei. Cu un pret de aproximativ 1900 dolari si o data de lansare in Japonia, singurul lucru surprinzator din aceasta ecuatie este dat de cei 4GB RAM si 500GB HHDD. Daca bugetul pentru un nou sistem va fi apropiat de aceasta valoare, puteti oricand sa luati un sistem portabil similar dupa 28 iunie, anul acesta.

Citește și: