Ultimul beta de iOS 7 va urmareste deplasarile

Ultimul beta de iOS 7 va urmareste deplasarile

Nu este prima data cand Apple incepe sa inregistreze pe unde va deplasati, in aceasta functie macar nu este ascunsa.

Beta ios 7 urmarire locatii

In urma cu cativa ani, un expert in securitate a descoperit ca Apple monitoriza deplasarile zilnice ale posesorilor de iDevice-uri. Motivatia era ca pot tine o evidenta mai buna asupra turnurilor de telefonie pentru a va oferi un semnal mai bun la telefon. Motivul nu a contat foarte mult, mai relevant a fost faptul ca respectiva functie a fost ascunsa si nu a putut fi dezactivata decat de Apple printr-un update de firmware.

In iOS 7, respectiva functie de localizare a revenit in discutie. Introdusa in cel mai recent beta, aceasta poarta numele de Frequent Locations. Prezenta ei este justificata prin faptul ca le va permite celor de la Apple sa va ofere mai multe informatii relevante vizavi de locul in care va aflati. Spre deosebire de data trecuta cand am auzit de aceasta functie, in noul beta pentru firmware-ul ce va fi lansat in septembrie poate fi dezactivata cu usurinta de catre utilizator. Daca simtiti ca , este suficient sa accesati sectiunea de Privacy din Settings si la Location sa puneti pe Off ,,Frequent Locations”.

Cu alte cateva beta-uri pana la varianta finala care va fi lansata in aceasta toamna, doar timpul ne va arata ce mai vrea compania condusa de Tim Cook sa introduca in iOS 7.

Citește și: