The Hack meetings: Dezbatere despre problemele Cloud-ului

The Hack meetings: Dezbatere despre problemele Cloud-ului

Inca nu am depasit perioada intrebarilor legate de securitatea si confidentialitatea serviciilor de Cloud, deci o dezbatere precum The Hack meetings este mai mult decat binevenita intr-un asemenea context.

The Hack meetings

Multi utilizatori isi pun problema sigurantei datelor, de altfel chiar studiile arata ca 70% din companii ezita sa adopte serviciile de Cloud tocmai din acest motiv, dupa cum releva si statistica Ipsos MORI. Paradoxal, insa, aceeasi sursa releva ca, dintre companiile care au adoptat deja solutii de Cloud Computing, 93% spun ca securitatea datelor este tocmai motivul pentru care au facut alegerea.

The Hack meetings este un prilej bun pentru a rezolva confuzia legata de acest subiect. Sunt mai sigure si mai la adapost datele pe un server propriu sau mai degraba pe serverele unui furnizor cunoscut de Cloud? Cine mai are acces la date si in ce conditii? Unde sunt tinute datele din clud si carei legislatii se supun? Sunt intrebari serioase, la care se va raspunde in cadrul evenimentului.

La dezbatere vor fi prezenti atat doi dintre principalii furnizori de Cloud, Microsoft si Romtelecom, cat si antreprenori, administratori de sistem, membri CIO Council, presa de specialitate.

Evenimentul The Hack meetings va avea loc la data de 30 iulie 2013, la Hotel Epoque din Bucuresti. Este un proiect demarat de Mobile Publishing Group si jurnalistul IT&C Vali Birzoi si este sustinut de Playtech.ro.

Citește și: