Stai pe Facebook pe mobil in timp ce… conduci?

Stai pe Facebook pe mobil in timp ce... conduci?

Intr-o lume in care multitasking-ul a devenit o necesitate, utilizarea aplicatiei a devenit cea mai clara dovada a acestui comportament.

Facebook multitasking studiu utilizare

Indiferent daca esti sau nu un utilizator inrait de Facebook, un lucru este sigur: daca esti posesor de smartphone, in 99% din cazuri . Partea interesanta este ca rareori intri pe Facebook pe mobil pentru a vedea ce au mai facut prietenii tai fara sa mai faci si altceva intre timp. Pe PC nu ai aceasta optiune, in cel mai rau caz asculti muzica in timp ce navighezi prin timeline, dar aproape niciodata nu-ti deschizi Facebook in browser si un film intr-o alta fereastra.

Deoarece activitatea de multitasking cu Facebook pe mobil in fundal si o mie de alte lucruri in prim plan este cea mai des intalnita, cei de la CreditDonkey s-au gandit sa realizeze un studiu pe marginea acestui fenomen. Realizat exclusiv in Statele Unite pe un esantion reprezentativ de utilizatori cu varsta de peste 18 ani, intregul studiu a putut fi sintetizat in graficul de mai sus. Practic, asa am aflat ca 83,7% dintre utilizatori intra pe Facebook pe mobil in timp ce se uita la televizor. De notificari si chat de Facebook, in timp ce sunt la munca, se tin 65,1% dintre cei intervievati. In cazul in care ploua, 70,6%  dintre cei pusi in fata chestionarului au raspuns ca stau pe Facebook in timp ce calatoresc. Vi se pare normal? Pana aici, cred ca da.

In principiu, nu am nimic de spus cand vine vorba de modul de utilizare a smartphone-ului din dotare, insa mi se pare ingrijorator faptul ca o persoana din cinci sta pe Faebook in timp ce conduce. In conditiile in care continutul foto si video de pe Facebook este gandit aproape de fiecare data pentru a soca, fara sa-ti dai seama, socializarea la volan poate deveni criminala peste noapte.

Voi ce mai faceti in timp ce socializati pe Facebook?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: