Special Forces: Team X – Impuscaturi desenate [REVIEW]

Special Forces: Team X - Impuscaturi desenate [REVIEW]

 

Zombie Studios este un dezvoltator de jocuri care, desi dispune de o echipa talentata este in stare sa realizeze titluri cu gameplay solid, nu a lansat pana in prezent niciun hit. Special Forces: Team X este cea mai noua creatie a sa, destinata Xbox Live Arcade si Steam, care incearca din pacate sa iasa in evidenta pe piata aglomerata a shooterelor militare. Reusesc insa stilul grafic inedit si modul interesant de creare a hartilor sa fie de ajuns pentru a atrage atentia fanilor jocurilor de actiune?

Review Special Forces Team X

Gameplay

Special Forces: Team X nu dispune de o poveste sau context pentru luptele armate pe care le afiseaza. Jucatorul incepe cu un personaj generalist, pe care il poate personaliza in timp, odata cu deblocarea de echipament nou. Fiind lipsit de o poveste, jocul nu dispune nici de un mod single player, toata actiunea fiind experimentata exclusiv online.

Review joc Special Forces: Team X

Cei care au jucat in trecut Gears of War sau alte shootere care implica utilizarea unui sistem de cover stiu la ce sa se astepte de la Special Forces: Team X. Jocul nu incearca sa reinventeze roata si pastreaza schema de control din hit-ul celor de la Epic Games. Acelasi buton este folosit atat pentru fuga, cat si pentru “lipirea” de un perete, sau escaladarea acestuia. De asemenea, pot fi echipate doua arme si doua feluri de echipament, care poate varia de la chemarea unui caine de atac, pana la utilizarea de grenade. De asemenea, fiecare personaj poate utiliza doua abilitati speciale, pasive sau active, care pot face diferenta intre viata si moarte pe campul de bataie.

Toate modurile de joc sunt bazate pe echipe si pot varia de la clasicele moduri Domination si Team Deathmatch, pana la moduri mai interesante care implica trei sau patru echipe. Din pacate insa, versiunea de PC nu este foarte populata de jucatori. Singurele moduri in care ai norocul sa mai gasesti cate sase-sapte persoane ratacite sunt cele care implica doua echipe. Mai grav este faptul ca putinele servere existente nu sunt accesibile cu usurinta din Romania, lagul fiind prezent peste tot.

Mod de joc Special Forces: Team X

Singurul element cu adevarat interesant al jocului este modul in care sunt alese hartile din multiplayer. Inainte de fiecare meci, jucatorii au posibilitatea de a vota pentru trei sectiuni ale hartii. Acestea sunt complet diferite intre ele din punct de vedere al arhitecturii si se imbina perfect in orice configuratie. Din pacate insa, anumite sectiuni de harta sunt mai populare decat altele, multe dintre meciuri avand loc pe harti aproape identice.

Nu era de ajuns faptul ca jocul nu dispune de o comunitate prea activa si ca gameplay-ul nu aduce nimic cu adevarat nou. Cei de la Zombie Studios au reusit sa o dea in bara in cazul lui Special Forces: Team X si cand vine vorba de finisare. Multe bug-uri se regasesc atat in meniurile de cautare ale serverelor, cat si in gameplay. Un exemplu destul de enervant este atunci cand un jucator incearca sa se materializeze langa un coechipier, iar jocul decide sa il teleporteze undeva intr-un perete sau alt element al decorului, fara posibilitatea de a scapa.

Grafica si Sunet

Cei de la Zombie nu au castigat niciodata vreun premiu pentru grafica, iar Special Forces: Team X continua traditia. Peste motorul grafic Unreal 3 a fost adaugat un stil grafic cel-shaded, cu personaje parca desprinse din benzi desenate. Violenta este accentuata uneori cu explozii ale capetelor personajelor si cu animatii foarte explicite. Cu toate acestea, avem de a face cu un joc generic si la acest capitol.

Grafica Special Forces: Team X

Sunetul este probabil cel mai slab element al jocului, cu arme neconvingatoare, voci repetitive si neinspirate si o coloana sonora inexistenta.

Concluzii

Special Forces: Team X este un joc slab, iar gamerii au votat cu buzunarul, refuzand sa cheltuie banii pe acesta. Lipsa de jucatori din multiplayer dovedeste ca stilul grafic nu a fost de ajuns pentru a atrage atentia publicului, iar problemele de la lansare au asigurat o moarte lenta pentru acest titlu. In cazul in care aveam de a face cu un joc free-to-play lansat in open beta, probabil ca as fi fost mai ingaduitor cu Special Forces. Din pacate, la 11 euro, este greu de recomandat oricarui gamer.

Galerie

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Special Forces Team X/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: