20 mart. 2013 | 13:50

Site-ul Xbox Entertainment Awards compromis de hackeri

ACTUALITATE
Site-ul Xbox Entertainment Awards compromis de hackeri

Site-ul Xbox Entertainment Awards a fost ieri tinta unor hackeri, care au reusit cu minimum de efort sa patrunda in baza de date a site-ului. Acest lucru era posibil intrucat cu link-ul corect oricine putea intra in spatele cortinelor pentru a vedea informatiile personale ale tuturor celor care au votat in cadrul serviciului.

Xbox Entertainment Awards

Se pare ca Microsoft nu a acordat foarte multa atentie securitatii din spatele site-ului Xbox Entertainment Awards. Nu a existat niciun soi de autentificare pentru a accesa cele aproape 3000 de conturi care contineau adrese de e-mail, gamertag-uri de Xbox Live, nume complete si date de nastere. Un hacker rabdator ar putea folosi informatiile stocate in aceasta baza de date pentru a dobandi accesul la diverse conturi online realizate de acesti utilizatori.

Intre timp Microsoft a inchis site-ul oferind o declaratie standard pentru astfel de situatii: „Experimentam dificultati tehnice cu pagina principala Xbox Entertainment Awards si am scos site-ul din functiune cat timp investigam problemele”. Cei care s-au inscris in acest program ar fi indreptatiti sa dea compania in judecata, intrucat nu a luat masurile necesare de precautie pentru a asigura securitatea datelor pe care ei le-au incredintat site-ului.