Si Samsung are un monitor 4K pentru utilizatorii de PC-uri

Si Samsung are un monitor 4K pentru utilizatorii de PC-uri

Pentru ca nu a spus nimeni ca revolutia 4K ar trebui sa se rezume doar la TV-uri, cei de la Samsung au avut la IFA si un monitor Ultra HD.

Samsung monitor 4K 31.5 inci Ultra HD

Desi orice TV poate fi legat la un computer, inclusiv unul prezentat zilele trecute la IFA, nimic nu se compara cu un monitor de generatie noua cu o rata de refresh pe masura si un gamut impresionant. In aceasta categorie intra o noua creatie a celor de la Samsung.

Dupa ce de 30 de inci, sud-coreenii de la Samsung intra si ei in hora prin intermediul unui monitor cu specificatii similare. Prezentat la IFA fara o data de lansare sigura sau un pret aproximativ, dispozitivul din imagine este cu siguranta impresionant. Are o diagonala exacta de 31,5 inci si o rezolutie nativa de 3840 x 2160 pixeli. Panoul folosit este retro iluminat LED si poate afisa nu mai putin de 1,07 miliarde de culori, aceasta valoare se reflecta in aproximativ 99% din spectrul Adobe RGB. Daca stati exact in fata, aceste valori ar trebui sa fie suficiente, cu continutul potrivit, pentru a va atrage atentia ca vorbim de alta mancare de peste in comparatie cu display-urile pe care le avem deja pe piata. Pe de alta parte, unghiurile de vizibilitate nu sunt perfecte, din punctul de vedere al celor de la Engadget, insa aceasta solutie este foarte buna pentru utilizatorii pretentiosi care pun accent pe calitatea panoului si pe rezolutie, inainte de orice altceva.

Ca functii avansate, acest monitor 4K este rabatabil, pivotant si include, pe langa patru porturi USB, un HDMI, un DVI-DL si un DPX2.

Citește și: