30 sept. 2013 | 16:30

Sharp Mebius Pad – Windows 8 in rezolutie WQXGA

ACTUALITATE
Sharp Mebius Pad - Windows 8 in rezolutie WQXGA

Sharp Mebius Pad este prima tableta cu Windows 8 cu o rezolutie iesita din tipare, adica WQXGA (2560 x 1600 pixeli).

sharp_mebius_pad

Sharp Mebius Pad a fost prezentata prima data la CEATEC, un targ de tehnologie in Japonia de mare importanta care se va deschide maine, tinand cont de diferenta de fus orar dintre noi si Japonia.

Noul produs Sharp demonstreaza in primul rand abilitatea producatorului de a produce display-uri de calitate in formate mici. Aceasta este de altfel deja supranumita Nexus-ul segmentului de tablete cu Windows, o denumire destul de corecta avand in vedere performantele si rezolutia. Tableta foloseste un display de tip IGZO, care este deja recunoscut pentru consumul foarte redus de energie.

Configuratia noii tablete este bazata pe noul procesor Intel, Atom 3370 mai exact, care face parte din familia Bay Trail-T. Tableta dispune de conectivitate 3G si LTE si desigur si WiFi. Sharp Mebius Pad va fi livrata cu Windows 8.1, versiunea completa si nu cea RT, cu acces complet la aplicatiile folosite si pe un sistem desktop. Pentru a se asigura de fiabilitatea produsului, Sharp a construit tableta cu certificarile IPX5, IPX7 si IP5X, ceea ce inseamna ca tableta va fi rezistenta atat la apa, cat si la praf.

Sharp Mebius Pad este conceputa in special pentru piata de business, avand in vedere ca rezolutia si stylus-ul optional fac din ea un produs axat pe productivitate. Pretul inca necunoscut, insa cu siguranta destul de ridicat, va fi si el un argument pentru acest segment. Imaginile au fost preluate de la engadget.com.