07 ian. 2013 | 09:00

Seagate se axeaza pe stocare in retea la CES 2013

ACTUALITATE
Seagate se axeaza pe stocare in retea la CES 2013

Incercand sa se alinieze trendurilor actuale de comunicatii wireless, pentru noua generatie de dispozitive inteligente.

Seagate Central CES 2013

doua dispozitive de stocare un pic mai destepte decat te-ai astepta: Wireless Plus si Seagate Central.

Wireless Plus vine cu un pret de 200 dolari pentru 1TB de spatiu. Are o autonomie de 10 ore si include posibilitatea realizarii unui hotspot pentru ca dispozitive conectate sa poate accesa continut multimedia stocat pe el. Este compatibil cu AirPlay si DLNA iar daca aveti un Smart TV Samsung ar trebui sa gasiti o aplicatie Seagate care sa faciliteze procesul de redare de pe un astfel de aparat. Incercand sa descrie performanta atinsa de Wireless Plus intr-un mod cat mai practic, cei de la Seagate au anuntat ca dispozitivul este capabil ,,sa redea 3 filme HD catre 3 dispozitive diferite in acelasi timp.” In cazul in care vreti sa incarcati rapid informatii pe acest hard disk inteligent portul USB 3.0 va sta la indemana.

Seagate Central este o solutie de backup pentru acasa care la 190 dolari va ofera 2 TB de spatiu. Acesta din urma se integreaza usor in reteaua locala si va permite sa configurati un ciclu de backup automat la intervale regulate de timp. Nu exista o limita pentru numarul de PC-uri la care sa faceti backup si nici nu exista o limitare legata de sistemul de operare care ruleaza pe sistem. In momentul in care toata informatia v-a ajuns fara probleme pe Seagate Central o puteti accesa atat prin DLNA sau AirPlay cat si de pe iDevice-uri sau terminale cu Android prin intermediul unor aplicatii dedicate.

Wireless Plus este deja disponibil la partenerii Seagate in timp ce Seagate Cental va putea fi achizitionat in luna martie cu capacitati de pana la 4TB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele