Samsung incalca din nou un patent detinut de Apple

Samsung incalca din nou un patent detinut de Apple

mai multor produse ale companiei in SUA dupa ce un judecator ITC a decis ca incalca un patent al celor de la Apple.

Samsung Apple Patente

Un judecator ITC sau Internation Trade Commision a luat o decizie radicala zilele trecute care s-ar putea sa-i . In practica, este vorba de incalcarea unui patent de catre mai multe smartphone-uri si tablete ale producatorului sud coreean. Patentul in cauza face referire la modul de selectare al unei bucati de text in interiorul unei aplicaii. Decizia preliminara a judecatorului a fost luata joi, pe 26 martie, insa nu a fost facuta publica pana ce companiile implicate nu au eliminat din respectivul document date sensibile referitoare la planurile de afaceri ale fiecareia.

Chiar daca in acest context Samsung poate sa conteste decizia ITC, sunt sanse destul de mari ca aceasta sa ramana in picioare. Avand in vedere ca si sistemul de apel de la ITC este mult mai simplu decat cel folosit intr-un tribunal, daca lucrurile merg conform planului, in scurt timp compania s-ar putea trezi ca nu mai poate importa produse din seriile Galaxy, Nexus sau Transform in Statele Unite. Decizia finala si irevocabila pe acest subiect va fi facuta publica in luna august a acestui an de catre o comisie a aceleeasi institutii.

Interesant este ca acelasi judecator a decis in urma cu ceva timp ca dispozitivele Samsung nu incalca un alt patent al celor de la Apple care permite unui dispozitiv sa recunoasca daca intr-o mufa de microfon introduci un microfon sau un alt tip de accesoriu. Un astfel de precedent este perfect pentru ca Samsung sa nu poata acuza judecatorul de o atitudine partinitoare vizavi de Apple.

Citește și: