RAGE Tool Kit disponibil pe Steam

RAGE Tool Kit disponibil pe Steam

Chiar daca a trecut un an si jumatate de cand am jucat RAGE, id Software abia acum a lansat Tool Kit-ul pentru modding destinat jocului. Acesta este disponibil pentru toata lumea direct din Steam, insa va trebui sa va pregatiti hardurile si rabdarea, intrucat acesta cantareste 35 de GB, fara joc si fara continut extra.

RAGE Tool Kit

Cei interesati sa creeze mod-uri sau jocuri noi folosind motorul grafic id Tech 5, vor avea nevoie de un hardware serios, intrucat fisierele de descriere ale Tool Kit-ului sugereaza ca timpii de asteptare pentru compilare vor fi destul de mari. Pentru a realiza o harta pe care sa o poti explora in joc poti astepta intre 20 de minute si o ora. Pentru a compila insa un mod intreg in care incluzi si o harta de marimea orasului Wellspring, mai ai de asteptat inca 20-40 de minute. „Vina” pentru acesti timpi atat de lungi poate fi atribuita tehnologiei id care foloseste un mod invechit de compilare al hartilor. Toate umbrele care apar in niveluri sunt pre-randate si integrate in megatexturile care acopera mediul de joc.

Suita de creare de moduri include idStudio, editorul de harti pentru id Tech 5, cateva tutoriale pentru a va familiariza cu metoda de lucru, trei harti din RAGE care servesc drept exemple si toate modelele, armele si efectele prezente in RAGE si DLC-ul The Scorchers.

Pentru a descarca RAGE Tool Kit, nu trebuie decat sa accesati sectiunea tools a librariei Steam si sa va puneti pe download. Daca porniti download-ul acum, poate la noapte puteti sa incepeti sa va jucati cu uneltele incluse. Intre timp puteti insa sa cititi doua documente referitoare la Tool Kit: o introducere in RAGE Tool Kit si raspunsuri la o lista de Intrebari Frecvente despre acesta.

Citește și: