Primul touchscreen cu recunoastere de amprente [+VIDEO]

Primul touchscreen cu recunoastere de amprente [+VIDEO]
Radu Neagu
14:37 24.07.2013

Accesul la computerul personal de oriunde din lume ar putea fi o idee interesanta si ne-ar scuti de caratul laptopului. Un touchscreen cu recunoastere de amprente ar putea fi cheia acestei idei.

 Fiberio Touchscreen

Sistemul, denumit Fiberio, este capabil sa recunoasca amprente individuale, lucru care ar putea permite utilizatorului sa isi acceseze continutul personal de pe orice dispozitiv. Imaginile sunt proiectate pe ecranul de dedesubt, format din fibre optice asezate intr-un panou vertical.

O lumina infrarosu asezata chiar langa proiector ajuta la identificarea utilizatorului prin scanare biometrica si poate avea o acuratete comparabila cu scannerele industriale specializate. In conditiile in care display-urile nu pot scana amprente, iar senzorii de scanare a amprentelor nu pot afisa imagini, inventia respectiva le face pe amandoua.

Christioan Holz si colegii sai lucreaza la imbunatatirea acestei tehnologii pentru a nu mai fi necesar proiectorul mentionat. In prezent, touchpad-urile emit lumina, insa nu o primesc, lucru ce face destul de dificila recunoasterea biometrica fara a fi nevoie de un senzor extern.

Ideea, chiar daca revolutionara, are un precedent, si anume Samsung SUR40, un touchscreen de dimensiuni mari, construit pentru ca mai multi utilizatori sa poata colabora. Sur40 recunoaste obiectele asezate pe ecran. Fiberio incearca sa perfectioneze software-ul si sa il aduca la un alt nivel.

Etichete:
Comentarii
loading...