Pasionat de inteligenta artificiala? AIWO 2013 a dat unda verde inscrierilor

Pasionat de inteligenta artificiala? AIWO 2013 a dat unda verde inscrierilor

AI-MAS Winter Olympics (AIWO), eveniment international dedicat inteligentei artificiale, aflat la a treia editie, se deschide inscrierilor, la adresa www.aiolympics.ro/registration.

AIWO_LogoAIWO 2013 va avea loc la data de 23 februarie, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, si va reuni reprezentanti din 14 universitati, dar si din industrie. Evenimentul va oferi activitati diverse, organizate in trei sectiuni.

AI Talks va reuni prezentari tehnice interactive, referitoare la cele mai recente inovatii, descoperiri si provocari din domeniul IA, precum inteligenta ambientala, pilotare automata si tehnologii Web semantice. Prezentarile vor fi sustinute de reprezentanti ai companiilor Google, Facebook, Adobe, AQUASoft, RobotsNet, Recognos si TeamNet.

Sub denumirea AI Village au fost reunite o expozitie de proiecte de cercetare si demonstratii ale unor aplicatii inovatoare din IA, dezvoltate in cadrul universitatilor si companiilor partenere. Robotelul care in 2010 si-a castigat simpatia la nivel mondial printr-un dans sincron in cadrul Shanghai Expo va fi prezent in cadrul AIWO 2013.

De asemenea, vizitatorii vor putea participa la un tur al primului laborator de inteligenta ambientala din tara, AmI Lab, infiintat in 2012 in cadrul Universitatii Politehnica.

AIWO 2013 va cuprinde si un concurs de solutii inteligente dezvoltate de studenti pe parcursul a doua luni – AI Olympics, cu premii in valoare totala de 3.000 de euro.

In plus, studentii in ani terminali isi pot trimite CV-urile catre unele companii partenere AIWO, accesand www.aiolympics.ro/career, unde sunt mentionate adresele de resurse umane de contact.

Evenimentul AIWO, initiat de Laboratorul AI-MAS din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, este organizat de Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala (ARIA). Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala este o comunitate stiintifica nationala ce sustine dezvoltarea activitatii de cercetare romanesti in domeniul inteligentei artificiale, precum si promovarea si integrarea acestor cercetari in circuitul stiintific international.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI