Parolele din Google Chrome sunt acum securizate

Parolele din Google Chrome sunt acum securizate

Google face un pas inainte in ceea ce priveste securitatea utilizatorilor de Chrome si adauga un element de securitate suplimentar parolelor salvate in browser.

Google-Chrome

Pana acum, parolele salvate in browserul Chrome puteau fi vazute de oricine avea acces la computerul respectiv. Destul de neplacut, daca locuiesti cu cineva si iti mai uiti laptopul deschis sau daca pur si simplu ai colegi sau „prieteni” rauvoitori. Mai rau este ca accesul neautorizat la respectivele parole Chrome iti poate compromite si contul bancar sau pe cel de PayPal.

Astfel, pentru a accesa parolele salvate apare un pop-up pentru autentificarea cu contul de Google, in momentul in care doresti sa vizualizezi parolele salvate. Aceasta optiune trebuia adaugata dupa parerea mea inca de la inceput. Optiunea este activa doar un minut, dupa care utilizatorul trebuie sa introduca din nou parola pentru a avea acces la informatii.

Din pacate, optiunea de vizualizare de parole Chrome separat este disponibila doar pe OSX la momentul actual si nu stim daca poate fi sau nu dezactivata permanent de catre utilizator. Probabil ca in urmatorul update Chrome aceasta optiune va fi disponibila si pentru utilizatorii de PC. Curios este faptul ca setarea a fost introdusa imediat dupa lansarea ultimei versiuni de OSX, probabil este si acesta un motiv.

google_password

Citește și: