PaperTab – Tableta cu proprietatile unei coli de hartie

In cazul in care va intrebati cum arata o tableta capabila sa fie indoita aproape ca o foaie de hartie atunci trebuie sa urmariti scurta prezentare video a device-ului PaperTab.

Cei de la Plastic Logic au realizat prototipul in colaborare cu Intel si Queen’s University. Ineditul concept a fost prezentat in cadrul editiei de anul acesta a CES.

In construirea tabletei a fost utilizat un display touchscreen flexibil de tip e-paper. Jucaria are sub capota un procesor Core i5 Sandy Bridge si este proiectata sa poata fi folosita in colaborare cu alte cateva exemplare. Functia prin care detecteaza automat pozitia fata de alte gadget-uri similare ii permite utilizatorului sa trimita, sa deschida si sa lucreze la acelasi document, simultan pe mai multe PaperTab-uri.

PaperTab

Faptul ca poate fi indoita contribuie la o utilizare cat mai naturala, trecerea de la o pagina la alta in interiorul unui document fiind realizata prin simpla intoarcere a unuia dintre colturile tabletei.

Chiar daca pentru moment PaperTab reprezinta un prototip usor indraznet, nu este exclus sa vedem asemenea tablete in rafturile magazinelor si asta pentru ca ar revolutiona industria dispozitivelor mobile, mai ales datorita portabilitatii desavarsite si rezistentei extreme.

21:14 08.01.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video