22 mart. 2013 | 10:50

O intriga complexa cu Apple si Google in rolurile principale

ACTUALITATE
O intriga complexa cu Apple si Google in rolurile principale

Eric Schmidt de la Google nu se sfieste sa arunce cateva afirmatii prin care sa dea vina pe Apple cand vine vorba de lansarea unor servicii noi.

Google Now iOS iPhone iPad

Intrebat de posibilitatea lansarii serviciului Google Now pe iOS la conferinta Big Tent Summit, ,,trebuie sa discutati asta cu Apple”. In mod normal, am fi fost tentati sa clasificam o astfel de afirmatie,ca pe un adevar absolut si un avertisment legat de comportamentul pe care il are Apple fata de Google. Practic, daca ar fi sa citim printre randuri, Schmidt de fapt spunea ca ,,noi ne-am facut datoria, e totul terminat de aceasta parte a ecuatiei, mai ramane ca Apple sa dea OK-ul pentru ca Google Now sa ajunga in Apple AppStore”. Daca va mai aduceti aminte, in urma cu cateva luni, Schmidt a facut niste declaratii similare pe si in scurt timp aplicatia putea fi descarcata.

Problema a aparut in momentul in care afirmatiile fostului CEO au inceput sa castige popularitate online.  Interesant este faptul ca, pentru prima data, un oficial Apple s-a grabit sa dezminta zvonurile. ,,Google Now sau vreo alta aplicatie Google nu se afla in procesul de aprobare.” Pentru ca in acest moment era evident ca Schimdt a fost prins cu mata-n sac, prin intermediul unui comunicat, Google s-a grabit sa faca public faptul ca nici o versiune de Google Now nu a fost trimisa catre AppStore-ul Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele