O adolescenta a inventat un super condensator pentru incarcat baterii

O adolescenta a inventat un super condensator pentru incarcat baterii

Doar 30 de secunde sunt suficiente pentru a incarca bateria unui smartphone prin intermediul condensatorului din imagine.

eesha-khare adolescenta inventator capacitor

-uri se face in doua directii, pe partea de sporire a autonomiei si pe partea de micsorare a timpului de incarcare. O adolescenta de doar 18 ani a reusit sa creeze un dispozitiv miraculos care se incadreaza in cea de a doua categorie.

Eesha Khare, de 18 ani, a castigat un premiu presigios dupa ce a creat un dispozitiv de dimensiuni foarte mici ce complet in aproximativ 30 de secunde. Khare a fost una dintre doi castigatori ai premiului Tanarul Om de Stiinta din cadrul din cadrul International Science and Engineering Fair al celor de la Intel ce s-a desfasurat in Phoenix Arizona.

Efectiv, dispozitivul este un super condensator de culoare neagra ce are mai putin de trei centimetri in lungime si poate incarca un acumulator de mobil intre 20 si 30 de secunde. ,,Am dezvoltat un nou super condensator care la baza este un dispozitiv pentru stocat foarte multa energie electrica intr-un spatiu foarte mic.” Astfel si-a descris tanara lucrarea. Prin extrapolare, Eesha a afirmat ca aceeasi tehnologie dezvoltata de ea poate grabi procesul de incarcare al bateriilor de la masinile electrice.

Desi mai sunt multe etape pana ce o astfel de tehnologie va ajunge sa fie implementata in dispozitivele pe care le folosim zilnic, partea de cercetare a fost facuta. Mai ramane eficientizarea procesului de fabricatie si finisarea produsului ce va ajunge in mainile a zeci sau sute de milioane de oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI