Nvidia demonstreaza grafica noii arhitecturi Kepler pentru dispozitivele mobile

Nvidia demonstreaza grafica noii arhitecturi Kepler pentru dispozitivele mobile

Executivul Nvidia, Jen-Hsun Huang a demonstrat performantele noii generatii de procesoare mobile Nvidia Kepler in Santa Clara, California.

nvidia kepler mobile

Huang a precizat in cadrul conferintei investitorilor, ca producatorul a facut eforturi mari pentru a transforma segmentul Kepler de cipuri grafice, pentru a putea rula aplicatii si jocuri pe platformele mobile. Jocurile au cerinte foarte mari atunci cand vine vorba de consum de energie, asadar este destul de greu sa creezi un cip pentru device-urile mobile, care sa ofere performanta necesara rularii unui joc, si in acelasi timp sa consume si foarte putin curent.

Hmm…. pai atunci ar fi cazul sa ii intrebati pe cei de la AMD cum au reusit sa faca asta… daca vi se pare foarte greu. Pe de alta parte stim cu totii ca este vorba doar de un discurs de genul „am muncit foarte mult sa ajungem unde suntem astazi, foarte mult am muncit”.

E adevarat, este un salt foarte mare si asteptam de multa vreme functii noi de iluminare si umbre, particule active, High Dynamic Range, insa demonstratia este tipica unui produs care nu a fost lansat, si mai exact a unui produs pe care nu au avut rabdare sa il prezinte asa cum trebuie. Nu spun ca nu e in regula sa te lauzi cu ce ai obtinut, insa comparatia din clipul urmator, intre ultima versiune de iPad, care ruleaza elemente statice si fara detalii, la interior, si ce se poate obtine cu noul Kepler Mobile intr-un cadru total diferit, pe strada, cu tancuri si oameni este absurda. Inteleg conceptul de marketing, si am vazut de zeci de ori comparatiile si graficele dinainte de lansare ale placilor grafice, insa clipul de mai jos cred ca era adresat unui public total atehnic.

 

Kepler Mobile demo from VentureBeat on Vimeo.