Nokia renunta la policarbonat in 2013

Nokia renunta la policarbonat in 2013
10:00 04.01.2013

Dupa ce Apple a facut din nou furori cu folosirea aluminiului pentru carcasa de iPhone 5, pentru urmatorul sau varf de gama.

Nokia Aluminium

Cu toate ca si comentarii pozitive din partea utilizatorilor si a presei, Nokia se pare ca va renunta la acest format de telefon in 2013. Pentru noua serie de smartphone-uri ce vor fi lansate anul acesta de catre producatorul finalndez, cel putin in cazul unuia dintre modele, va opta pentru o carcasa din aluminiu in loc de policarbonat.

Tranzitia descrisa mai sus va avea cel mai probabil loc in cazul unui dispozitiv intitulat momentan Catwalk. Doar prin utilizarea aluminiul un astfel de aparat va reusi sa fie mult mai subtire si mai usor decat modelele actuale. Astfel, concurenta se va indarji intre terminalele de varf de la diversi producatori. O alta posibilitatea implica lansarea unui nou varf de gama cu modificari estetice si aluminiu, dar cu specificatii interne similare cu Lumia 920, actualul flagship al producatorului

In plus, primele zvonuri mentioneaza alte 2 aparate din gama Lumia ce vor ajunge pe piata anul acesta. Desi vom vedea toate noile modele de la Nokia in cateva luni, mai exista o particularitate demna de avut in vedere. In perioada lansarii Nokia N8, fostul producator de aparate cu Symbian imbratisase deja aluminiul eloxat pentru adoptarea unui aspect de produs exclusivist. Cu alte cuvinte, shimbarile radicale de design pe care vrea Nokia sa le adopte vor fi ultima reduta pe care o mai poate realiza producatorul pentru a ne lamuri daca insuccesul aparatelor Lumia se datoreaza sistemului de operare sau designului.

loading...