Noi discutii legate de patente intre Nokia si HTC

Noi discutii legate de patente intre Nokia si HTC
00:28 03.10.2013

HTC este in vizorul lui Nokia dupa niste discutii recente legate de patentele finlandezilor, unul dintre ele fiind incalcat in cazul noilor telefoane HTC One.

HTC One Nokia

HTC trebuie sa rezolve aceasta problema cat de repede posibil pentru a nu face fata unui proces din partea Nokia si, probabil, si din partea lui Microsoft.

Patentul este legat de metoda prin care HTC One primeste si amplifica semnalul radio, iar solutia poate fi modificarea design-ului sau plata taxelor pentru licenta pentru fiecare produs comercializat in Statele Unite. Acest lucru demonstreaza ca Nokia are acum o putere destul de mare in SUA, lucru care nu se intampla acum cativa ani, inainte de introducerea seriei de smartphone-uri Windows Phone. Se pare ca Nokia si-a asigurat intr-o anumita masura castigul in Statele Unite.

Cel mai probabil se va merge pe schimbarea design-ului produsului, HTC find fortat de curtea americana sa lucreze cu Qualcomm in acest sens. HTC are, asadar, termen ca pana in ianuarie 2014 sa rezolve aceasta problema, altfel va fi pus in fata unor restrictii solide de import pentru aceste terminale pentru tot teritoriul Statelor Unite. Pe de alta parte, Nokia nu pare sa se lase mai prejos si, chiar daca a castigat disputa, se pregateste sa atace aceasta problema in mod legal si in alte tari din Europa si chiar din Asia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI