Carcase pentru smartphone, 100% organice si biodegradabile

Carcase pentru smartphone, 100% organice si biodegradabile

Smartphone-ul, cel mai dorit dispozitiv in momentul actual, a permis dezvoltarea unei industrii paralele foarte profitabile, cea a accesoriilor.

Carcasa Smartphone Biodegradabila

Multe dintre telefoanele de la ora actuala, puse unul langa celalalt, prezinta aproape aceleasi functii si, de multe ori, aceleasi performante. Ei bine, produsele care completeaza aceste dispozitive sunt tocmai accesoriile.

Cand ne gandim la cele mai cautate accesorii spunem, bineinteles, carcase pentru smartphone sau huse de protectie. Chiar daca personal nu sunt de acord cu imbracarea unui telefon care se lauda cu grosimea redusa intr-o carcasa care poate ii va dubla acea grosime, am fost placut surprins ca unele companii producatoare de accesorii s-au gandit si la partea ecologica a acestei industrii.

Krusell, o companie de origine din Suedia, foloseste porumbul la realizarea acestor carcase pentru smartphone. Beneficiul? O serie de proprietati mai deosebite: carcasele sunt mai rigide, mai usoare decat produsele traditionale din plastic si sunt complet reciclabile, intr-un mod chiar foarte usor. Porumbul contine o serie de substante care, extrase si procesate, pot ajuta la crearea unor materiale asemanatoare plasticului. De asemenea, poate fi colorat foarte usor cu solventi alimentari, fiind produse in conditii non-toxice.

La capitolul reciclare intervine biologia, carcasele nu sunt topite sau reprocesate, ci sunt „infectate” cu o bacterie ce le distruge 100%. Astfel nu exista nici un fel de reziduuri, iar materialul primar se gaseste in cantitati enorme in intreaga lume, porumbul fiind cel mai usor de crescut si recoltat dintre plantele din gama sa. Carcasele biodegradabile de la Krusell sunt la acelasi pret ca si cele din plastic, costurile ulterioare de productie scazand odata cu fiecare zi in care se lucreaza la acest concept.

carcase pentru smartphone
carcase pentru smartphone

Carcasa Smartphone Biodegradabiles

Carcasa Smartphone Biodegradabile 1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: