Motorola înaintează un patent pentru tatuaje digitale

Motorola înaintează un patent pentru tatuaje digitale

Motorola înaintează un patent pentru o tehnologie care să permită crearea unor tatuaje digitale, care vor comunica desigur cu smartphone-ul utilizatorului.

Motorola Tatuaj Electronic

Ideea de tatuaje digitale vine parcă dintr-un film SF al anilor ´90 și se numește ”Coupling an electronic skin tatoo to a mobile device”.

Practic, Motorola vrea un patent pentru conexiunea între un astfel de tatuaj digital şi smartphone-ul utilizatorului care îl poartă.

O idee ar fi plasarea acestuia pe gâtul utilizatorului, în scopul îmbunătățirii calității vocii în convorbire. Ideea aparține chiar Motorola și nu am să mă prefac că voi explica cum funcționează, pentru că nu am nici cea mai vagă idee. O altă idee pentru aceste tatuaje digitale ar fi detectarea minciunilor în cadrul unui test oficial. Oare doar mie mi se pare sau acestui concept i se găsesc doar aplicabilități apropiate de dorințele Ministerului de Apărare?

Fiind vorba de un dispozitiv electronic ce se conectează cu smartphone-ul, acesta ar trebui să aibă capabilități de comunicare,fie că este vorba de unele active ca Bluetooth sau pasive ca NFC-ul, din nou nu se știu prea multe detalii. Recunosc că mi s-ar părea o metodă interesantă și discretă pentru trezitul de dimineață sau pentru atenționarea șoferilor care au condus prea mult și aproape că dorm la volan.

Ce este aproape sigur este că acest tatuaj nu va fi unul permanent, cel mai probabil fiind vorba de un fel de plasture care poate fi aplicat atunci când este necesar.