Microsoft plateste bine pentru un bug Windows 8.1

Microsoft plateste bine pentru un bug Windows 8.1

Microsoft a platit prima recompensa „la scara mare”, de 100.000 de dolari, pentru descoperirea unui bug Windows 8.1.

 bug Windows 8.1

Gigantul software a stat pana acum departe de acest comportament de recompensare, insa la inceputul acestui an au fost anuntate primele recompense de bug-uri pentru Windows 8.1 si Internet Explorer 11. Primul care s-a bucurat de rasplata pentru descoperirea unei vulnerabilitati IE11 a fost un inginer de la Google.

Grosul bugetului de recompensa a fost alocat pentru Windows 8.1. James Forshaw, cercetator la Context Information Security, a castigat 100.000 de dolari pentru indicarea unui bug Windows 8.1, relateaza The Verge. Era vorba de o vulnerabilitate ce afecta sistemul de securitate din versiunea preview a sistemului de operare. Pe langa descoperirea acestui bug Windows 8.1, Forshaw a contribuit si la imbunatatirea IE11, de asemenea recompensat, anterior. Oricum, pentru indicarea erorilor Internet Explorer, Microsoft a alocat pana acum 11.000 de dolari. 

Programul de recompensa pentru IE11 este inchis momentan, insa Microsoft cauta in continuare erori Windows 8.1. Pana acum, compania a platit peste 128.000 de dolari pentru recompense.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: