Microsoft motiveaza financiar tranzitia la Windows 8
Pare absurd la prima vedere, realitatea este insa ca Microsoft face bani indiferent daca optati sa ramaneti la Windows XP sau cumparati un Windows 8.
Costurile de asistenta in mediul enterprise sunt foarte mari, unii ar fi tentati sa asocieze aceste costuri cu unele de upgrade la un sistem nou de operare. Acestia din urma s-ar insela totusi. Cel putin asta spune un studiu realizat zilele trecute in colaboare cu Microsoft.
Un oficial din cadrul gigantului din Redmond a afirmat foarte relaxat ca orice companie care nu face tranzitia la Windows 7 sau 8 risca sa aiba costuri de asistenta de pana la trei ori mai mari. Aceasta valoare a fost calculata pentru utilizatorii de Windows XP. Luand in calcul ca aproximativ 50-60% din baza de utilizatori de PC-uri folosesc in continuare sistemul de operare al celor de la Microsoft, lansat acum mai bine de 10 ani, va dati seama ca respectivele computere nu sunt nici pe departe imune la ultimele infectii. Chiar si in conditiile in care suportul extins pentru XP va inceta pe 8 aprilie 2014, respectiva platforma este demodata deja de mult timp.
Un studiu de piata recent al celor de la IDC a asociat valori financiare clare acestei situatii. Upgrade-ul la Windows 7 sau 8 ar ajunge la o valoare de 95 dolari in timp ce refuzul de a face acest upgrade se reflecta in repercursiuni de 300 dolari.
,,Aceasta este o situatie alarmanta deoarece directorii companiilor care refuza sa migreze sunt expusi la gauri de securitate si infectii cu malware care ar putea afecta semnificativ imaginea acelor afaceri.” spune Amrish Goyal, director al diviziei Windows Business Group din cadrul Microsoft, care a sintetizat foarte bine situatia actuala.
Cu o lunga istorie de stabilitate si compatibilitate cu majoritatea solutiilor moderne, personal sunt foarte reticent ca Microsoft va stimula masiv tranzitia de la Windows XP la 7 sau 8. Mi-e frica din pacate ca exista un dram de adevar in statisticile facute publice de IDC, motiv pentru ca nu va permiteti sa mai amanati prea mult actualizarea platformelor din firma.