Microsoft, in pericol de a pierde marca SkyDrive in Europa

Microsoft, in pericol de a pierde marca SkyDrive in Europa

Microsoft ar putea fi fortata sa isi redenumeasca serviciile SkyDrive in Europa, dupa ce tocmai a pierdut o infatisare importanta in procesul cu operatorul TV prin abonament BskyB, privind folosirea marcii.

skydrive

BSkyB, detinut de grupul media News Corporation, a avut castig de cauza la o Curte din Marea Britanie pentru folosirea marcii “Sky” de catre gigantul software american. Judecatorul a decis ca folosirea numelui SkyDrive poate crea confuzie in randul consumatorilor, referitor la serviciile Sky.com ale operatorului TV, relateaza TechCrunch.com.

Conflictul Microsoft – BskyB asupra numelui „Sky” a inceput juridic in iunie 2011. Operatorul TV face eforturi de a impiedica Microsoft sa foloseasca numele „Sky” in „SkyDrive” cu referire la serviciul de cloud, pentru a evita orice confuzie cu propriul serviciu Sky.com, care include, printre altele, aplicatii mobile, streaming online, dar si stocare online. La randul sau, Microsoft considera ca e greu de facut o asemenea confuzie intre SkyDrive si serviciile mobile si online ale BskyB. Oricum, batalia nu este deocamdata incheiata, Microsoft mai are posibilitatea de a face apel in etapa urmatoare.

Pierderea dreptului de a folosi numele „SkyDrive” ar fi o incurcatura grozava pentru Microsoft, care promoveaza destul de mult serviciul sau de stocare atat direct, prin suita Office, cat si prin intermediul producatorilor parteneri, precum Nokia.

Pe de alta parte, cei de la BSkyB au intentant proces si impotriva Skype, in 2010 (din coincidenta, exact in perioada in care Microsoft isi anuntase intentia de cumparare). Motivul era acelasi pericol de confuzie pentru marca Sky. Oricum, respectiva actiune nu a avut nici o finalitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: