LG transmite continut 4K wireless de pe smartphone

LG transmite continut 4K wireless de pe smartphone
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:30 26.02.2013

Intr-un univers in care abia gasim TV-uri 4K sau continut la rezolutie nativa, LG ne ajuta deja sa-l transmitem 4K wireless de pe smartphone pe Smart TV.

LG wireless-ultra-hd

Cu toate ca Mobile World Congress a fost gandit doar pentru lansari de dispozitive mobile, LG profita de ocazie pentru a-si face publice niste dispozitive si tehnologii remarcabile. Compania sud-coreeana este prima care a reusit sa integreze si sa demonstreze live .

La standul LG de la MWC niste domnisoare foarte dragute au oferit vizitatorilor ocazia sa se joace pe un smartphone la rezolutie Full HD si sa trimita acelasi continut pentru upscalling la TV pe calea aerului. Practic, desi sursa era 1080p, continutul afisat pe Smart TV era 4K si transferul intre cele doua se realiza wireless. Din cate se pare, demonstratia implica un joc pentru a fi mai solicitant pentru procesor, dar in cazul unui clip video la rezolutie Ultra HD redat pe smartphone, acelasi clip ar fi fost transmis si afisat pe TV la rezolutia nativa a panoului, 3840 x 2160 pixeli.

Tehnologia foloseste o conexiune wireless ultra rapida si profita in parte de standardul Miracast, un standard open source pe care il vom vedea pe din ce in ce mai multe smartphone-uri si care permite oglindirea continutului de pe un smartphone pe TV, fara fire.

Partea efectiva de redare a continutului s-a desfasurat in conditii optime, fara intarzieri. Nici smartphone-ul folosit nu s-a incalzit semnificativ, probabil in parte si datorita luminozitatii reduse la care era setat.

Indiferent de detalii, LG este pe drumul cel bun. Daca jocurile de smartphone vor fi din ce in ce mai impresionante din punct de vedere grafic si telefoanele vor putea sa impinga wireless continutul respectiv catre TV, in curand nu vom mai avea nevoie de console dedicate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI