Killzone: Mercenary in toamna pe PS Vita

Killzone: Mercenary in toamna pe PS Vita

Killzone: Mercenary a fost anuntat in cadrul conferintei Sony de la Gamescom fara prea mult tam-tam. Un simplu trailer filmat cu actori si cateva secvente de presupus gameplay ne-a ridicat asteptarile pentru acest joc, insa de atunci Sony nu a mai oferit detalii. Un nou trailer si o tona de informatii au fost insa furnizate presei, printre care se afla si data lansarii.

Killzone Mercenary

Mercenary este al cincilea titlu din seria Killzone si totodata primul care nu este dezvoltat in cadrul studioului Guerrilla Games din Olanda. Dezvoltarea noului joc este realizata in cadrul Sony Cambridge, sub supravegherea creatorilor originali. Jocul va oferi experienta autentica Killzone, atat grafica, cat si gameplay-ul pastrand standardul de calitate de pana acum. Va exista o componenta single player completa, care va oferi o campanie de 6 pana la 8 ore, in functie de abilitatile jucatorilor si nivelul de dificultate, alaturi de o componenta multiplayer pentru opt jucatori.

Fiecare misiune poate fi abordata in trei feluri, Precision, Covert si Demolition, obiective deblocate odata ce misiunea respectiva este parcursa prima data. Acest lucru va incuraja intoarcerea la campanie dupa terminarea acesteia. Eroul principal se numeste Arran Danner si este un soldat tipic pentru un astfel de shooter futurist. Dupa cum sugereaza si numele jocului este un mercenar, iar misiunile din joc sunt indeplinite atat pentru Vektans cat si pentru Hellghast. Pe parcursul misiunilor jucatorii vor castiga bani, pe care ii vor folosi atat in single player, cat si in multiplayer pentru a debloca echipament nou. Multiplayer-ul va oferi sase harti si trei moduri de joc, printre care se gasesc si clasicele Free-for-All sau Team Deathmatch.

Sony Cambridge si Guerrilla Games au declarat ca jocul ruleaza pe acelasi engine din Killzone 3, iar din ceea ce putem vedea in trailerul de mai jos, consola portabila de la Sony are ceva cai putere sub „caroserie”. Probabil vom afla mai multe despre acest joc in lunile care urmeaza, insa momentan ramanem doar cu secventele de gameplay si data de lansare, stabilita pentru 18 septembrie. Mai multe informatii gasiti pe PlayStation Blog.

Citește și: