iPad mini 2 se pregateste de productie cu ecrane Samsung

iPad mini 2 se pregateste de productie cu ecrane Samsung

Un nou iPad mini se pare ca este pregatit pentru productie si va fi lansat la finalul acestui an. iPad mini 2 va avea ecran cu rezolutie inalta marca Samsung, potrivit ultimelor zvonuri.

iPad Mini

Noului iPad mini i se pregateste un ecran de tip Retina, de rezolutie mai mare decat a modelului actual de pe piata. Dimensiunea va fi pastrata la 7,9 inci, dar este luata in considerare o diversificare cromatica pentru carcasa, ceea ce cred ca ar scoate produsul din directia asa-zis exclusivista si l-ar duce intr-o zona mai vasta de consumatori. Nu este neaparat un lucru rau, nu-i asa?

In ceea ce priveste sursa ecranului, se pare ca iPad mini 2 va integra si productii Samsung, desi initial se optase doar pentru Sharp si LG, scrie WSJ. Ce-i drept, stacheta pietei a fost ridicata de specificatiile Google pentru urmatorul Nexus 7. Pentru actualul model, Apple foloseste ecrane de la LG si AU Optronics. Oricum, nici un comentariu din partea Apple, Samsung, Sharp sau LG Display.

Interesanta este relatia Apple-Samsung. Cele doua companii colaboreaza de peste un deceniu, initial pentru chip-uri pentru iPod-uri mai subtiri si mai mici, ulterior pentru procesoare de iPhone. Tensiunile au aparut odata cu dezvoltarea Samsung ca producator de smartphone-uri si si cu acuzatiile Apple de copiere a design-ului iPhone. Acum, zvonurile spun ca pe partea de procesoare compania din Cupertino va lucra cu Taiwan Semiconductor Manufacturing, din 2014.

Pentru ecranele iPad mini 2, nevoia de calitate dicteaza, asa ca este foarte probabil ca Apple sa colaboreze cu Samsung in locul AU Optronics. De altfel, cei de la AU Optronics s-au declarat incapabili de a lucra la cotele de eficienta impuse de Apple, care nu le-ar aduce profit multumitor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: