Inteligenta artificiala a venit la AIWO 2013

Inteligenta artificiala a venit la AIWO 2013

A treia editie a evenimentului inteligentei artificiale, AI-MAS Winter Olympics (AIWO), a reunit reprezentanti din 15 universitati, dar si din industrie, care au prezentat, in sectiunea AI Village, proiecte de cercetare cu aplicabilitate in diverse domenii de activitate. Evenimentul a avut loc sambata, 23 februarie, la Bucuresti, in cadrul Facultatii Politehnica.

AIWO 2013

O harpa cu laser, cu ajutorul careia oricine putea crea muzica prin doar cateva gesturi, o simulare 3D pentru palparea ficatului in cazul diferitelor boli, un aparat de facut automat cocktail-uri pe baza unui QR code, o sera alimentata 100% cu energie verde care ar putea reprezenta cheia sustenabilitatii in domeniul agriculturii, o aplicatie ce ar putea revolutiona felul in care facem cumparaturi, cu ajutorul careia vizitatorii au putut proba haine prin niste simple gesturi, primul sistem de recunoastere a vocii in limba romana, care transforma vorbele in text scris si care are aplicabilitate directa in domenii precum televiziunea sau cel juridic, un sistem de e-learning care este deja folosit in invatarea online sau un sistem de predictii pentru bursa de valori… Suna bine, nu? Toate aceste proiecte au fost expuse in cadrul AIWO 2013.

AIWO 2013Vizitatorii au putut vedea si un meci de fotbal live cu roboti si au putut juca jocuri folosind doar o manusa. La standurile companiilor, participantii au putut afla mai multe informatii despre procesul de recrutare si oportunitatile de cariera oferite de acestea.

Sectiunea AI Talks a inclus workshop-uri conduse de reprezentanti ai companiilor partenere.

Evenimentul a mai inclus AI Olympics, concurs de solutii inteligente dezvoltate de studenti pe parcursul a doua luni, concurs finalizat cu premii in valoare de 3.000 euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI