07 mai 2013 | 12:00

Intel Core i7-4770K (Haswell) este overclockat la 8.0 GHz [VIDEO]

ACTUALITATE
Intel Core i7-4770K (Haswell) este overclockat la 8.0 GHz [VIDEO]

Noul procesor de la intel din seria Haswell, ajunge la frecventa  de 8.0 GHz, overclockat desigur si racit cu ajutorul azotului lichid.

intel_haswell

Pana acum cateva zile, frecventa maxima a noului procesor a fost ridicata la valoarea de 7.0 GHz, astazi insa a fost postat un clip ce demonstreaza ca arhitectura acestuia mai permite cresteri ale frecventei pana la valoarea de 8.0 GHz. In teorie procesorul nu ar trebui sa poata trece de aceasta valoare datorita restrictiilor multiplicatorului si a frecventei de baza, chiar si pentru versiunile notate cu denumirea „K”, care, dupa cum bine stim sunt cele cu multiplicatorul deblocat. Clipul de mai jos prezinta procesorul cu doar doua nuclee active si HyperThreading-ul dezactivat. Voltajul procesorului atinge valoarea de 2.259 V in timp ce frecventa acestuia creste in mod constant.

Din pacate clipul nu arata nici o informatie despre temperaturile noului Haswell sau ale platformei, si se poate presupune ca ar putea fi un fals, nimic decat o serie de screenshot-uri editate, filmate pentru a ne face sa credem ca acestea sunt valori atinse cu adevarat de noul CPU. Nu putem fi siguri, insa clipul de mai jos ramane la fel de impresionant, totusi valorile maxime reale la care poate ajunge acesta le vom putea afla in scurt timp, cand se va lansa noua arhitectura.