Indienii au creat un smartphone compatibil Braille

Indienii au creat un smartphone compatibil Braille

Un grup de indieni au creat un smartphone care in loc de ecran are un panou capabil sa afiseze

smartphone braille ecran india

Chiar daca multe dintre telefoanele actuale incep sa includa din ce in ce mai multe , nici unul nu se compara cu un smartphone dedicat exclusiv celor nevazatori.

Sumit Dagar, din India, a reusit sa creeze primul smartphone compatibil Braille. Gandit exclusiv pentru nevazatori, acest dispozitiv este un pas enorm in fata pentru cei care foloseau orice alt smartphone pentru a comunica cu prietenii si pentru a profita de conceptul de telefon inteligent. La acest proiect, Dagar a lucrat trei ani, timp in care si-a desfasurat activitatea in cadrul Centrului pentru Incubarea Inovatiei si Antreprenoriatului.

Inainte ca acest produs sa se materializeze, momentan fiind in stadiu de concept, creatorul sau este in cautarea de suporteri financiari pentru a-l ajuta la productia in masa. Inovatia majora din spatele intregului produs se afla intr-un material intitulat Shape Memory Alloy. Acest tip de metal are abilitatea de a tine minte forma initiala si de a se extinde sau contracta in functie de necesitate. Modelele efective afisate pe ,,ecran” vor fi realizate printr-o serie de butoane care se vor misca in sus si in jos pentru a afisa simboluri Braille, numere, sau alte tipuri de imagini.

Produsul se apropie destul de mult de versiunea finala si a fost intampinat cu entuziasm de primii testeri. Ramane sa vedem daca in viitor va fi comercial disponibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: